Megosztás: f i
   Macskaimádók klubja
 
Macskaimádók klubja FIGYELEM! A klub sok linket és képet tartalmaz, ezért akiknek nem bírja annyira az internetük, ne nézzék végig a klubot!Szia!
Ha szereted a cicákat, jó helyen jársz! Itt sok érdekesség lesz, lesznek szavazós játékok is. De legfőképp a CICÁKRÓL lesz szó! Előre mondom hogy hosszú lesz a klub, de izgalmas is! Itt sokat megtudhatsz a macskákról, olyanokat amikről eddig sejtelmed sem volt! Lesznek videók, egy tonna kép, tanulnivalók macskákról, vicces videók, viccek, és persze cuki dolgok százai amik mind arra várnak hogy jót mulathass rajtuk! Ha pedig tetszett a klub, és imádod ezeket a kis szőrös négylábúakat, azonnal be is léphetsz a MACSKAŐRÜLTEK NAGY CSAPATÁBA! Készen állsz? Nos, vágjunk is bele! Első témánk egy Amerikában híres cica lesz, mégpedig, N2 a beszélő macska. (N2 the talking cat)

N2 the talking cat (Magyarul N2 a beszélő macska) ő egy elég ismert cica Amerikában. A még nekem egyenlőre ismeretlen gazdája tette híressé összevágott videójival, vannak N2 zenék, és angol videók. N2 egy kandúr cica, van egy másik aranyos Kona nevű lány cica, aki N2 barátja, és egyben a lakótársa.

N2 zenék:
Aranyos zene a tonhalról.
Naon ari, érdemes megnézni!
Nézzétek meg, mert vicces!
Aki ismeri a What does the fox say?-t, annak ismerős lesz!

Itt az ideje egy kis szavazós játéknak!

Szavazzatok nekem levélben, hogy melyik cica a legszebb ízlésetek szerint! (Minden cicás kép kategóriákba van válogatva) Jó szavazást!

Kölyök cicák


Szavazatok: 1


Szavazatok: Nincs


Szavazatok: Nincs


Szavazatok: 2


Szavazatok: Nincs

__________________

Vicces cicák


Szavazatok: Nincs


Szavazatok: Nincs


Szavazatok: Nincs


Szavazatok: Nincs


Szavazatok: Nincs

__________________

Maine Coon cicák


Szavazatok: 1


Szavazatok: Nincs


Szavazatok: Nincs


Szavazatok: Nincs


Szavazatok: Nincs

__________________

Mérges cicák


Szavazatok: Nincs


Szavazatok: Nincs


Szavazatok: Nincs


Szavazatok: Nincs


Szavazatok: Nincs


Pls szavazz!


Most pedig, osztok egy kis ajándékot mindenkinek! Kérlek, csak a hozzád tartozó linkre kattints!

Ha a Kölyök cicák-ból szavaztál
Ha a Vicces cicák-ból szavaztál
Ha a Maine Coon cicák-ból szavaztál
Ha a Mérges cicák-ból szavaztál
Ha egyikből sem szavaztál

Jingle Cats

Régebben volt itt pár JingleCats zene, de mivel már nincs szezonja, ezért töröltem őket. Ha esetleg lemaradtál róluk, de szeretnéd megnézni, tudod mi a teendő! Írd be őket YouTube-ra!

A Legszebb Cicák

Összeválogattam a legszebb cicás képeket, bár mindössze csak 3 van, mert ezek különleges képek.

Az egyik egy gyönyörű karácsonyi kép, 3 sziámi cicával.

A másik pedig egy gyönyörű fekete-fehér cicás rajz.

Az utolsó pedig egy roppant cuki cica. Tényleg cuki, ugye?


És még a poén kedvéért:


Rendben, nos eddig rengeteg cicás képet láthattál, de most egy CSOMÓT gyűjtöttem egybe, mit ahogy a képes klubokban is. Remélem nem fog lelassulni a géped!ÍME! Tündéri cicák minden mennyiségben!

A képeket akárki terjesztheti társoldalakon! Az oldalcímes képekért felelősséget nem vállalok!
FIGYELEM!: A képek egy idő maguktól eltűnnek, ezért ha valamit akarsz belőle átmásolni, vagy elmenteni, hamar vidd!

Jah, és még ne tekerj le... Izé... Ha kétszer linkeltem valamit, légyszi szólj, ok? Na, oké, leengedlek...

Tudományos érdekességek a macskákról:
A macska (más néven házi macska, tudományos nevén Felis silvestris catus) egy kisebb termetű húsevő emlősállat, amely a macskafélék (Felidae) családján belül a Felis nem Felis silvestris fajához tartozik, a vadmacska alfaja, bár a mai rendszertanban inkább kezdik külön fajként kezelni az állatot, ugyanis nagyon sok dologban eltér az őseként tekintett fajtól (ez viselkedésbeli és kinézetbeli határozó is lehet). Ügyes ragadozó, több mint 1000 faj tekinthető a zsákmányának. Emellett meglehetősen intelligens, beidomítható egyszerű parancsok végrehajtására vagy szerkezetek működtetésére (illetve képes önállóan is kisebb feladatok betanulására) (Lásd: A macska intelligenciája).

Körülbelül 10 000 évvel ezelőtt kezdett az ember társaságában élni, háziasításának ábrázolása mintegy 4000 éve Egyiptomban történt.

2004-ben Jean-Denis Vigne és kollégái (Nemzeti Természettudományi Múzeum, Párizs) jelentése a macska háziasítására vonatkozó legkorábbi tárgyi bizonyíték feltárásával foglalkozik. A lelet egy ciprusi emberi sírból került elő, melyben egy meghatározatlan nemű felnőtt ember és egy macska csontjai találhatók. A lelet mintegy 9500 éves. A sírból a csontok mellett kőszerszámok, vasoxid-maradványok, maroknyi tengeri kagyló és (az emberi csontoktól 40 cm-re) a saját sírjából egy nyolc hónapos macska csontváza került elő, melyet az emberrel megegyezően nyugati irányba nézve fektettek. Mivel a macska nem őshonos a Mediterrán medence szigetein, ezért csak a szárazföldről kerülhetett oda, minden bizonnyal a közeli levantei partokról. A lelet az ember és a macska tudatos együttélésének bizonyítéka kb. 10 000 évvel ezelőttről a mai Közel-Keletnek nevezett területen. Ez összhangban van a genetikai kutatások eredményeivel is, melyek szintén ezt a földrajzi és időbeli eredetet erősítik. Úgy tűnik, a macska háziasítása az első emberi települések létrejöttének idején, a neolitikus korban történhetett a Termékeny félholdként ismert területen.

A macskának számos fajtája és színváltozata létezik. Csupasz és farok nélküli változatait is kitenyésztették. A macskák több mint százféle hangjel és testbeszéd segítségével kommunikálnak, mint például nyávogás („miaú”), csiripelés, dorombolás, bújás, fújás, karmolás, morgás, perregés. A lovakhoz és más háziállatokhoz hasonlóan a macskák is képesek vadon élve fennmaradni. Az önállóan élő macskák gyakran kisebb kolóniákat alkotnak. Az állatvédők beszámolói szerint azonban hosszú távon csak igen kevés példány képes gazdátlanul életben maradni, többségüket elpusztítják a járművek, a ragadozók, az éhség, az időjárás viszontagságai és a betegségek. Ezért számos országban, köztük hazánkban is a macskák és más háziállatok elhagyása, illetve otthonukból való szándékos eltávolítása (bántalmazásukhoz hasonlóan) büntetendő.

A macska sok kultúra legendáiban és mítoszaiban tölt be jelentős szerepet, az egyiptomiak, a kínaiak és a vikingek ősi történeteiben is szerepel. Általában tisztelik, de olykor becsmérlik is.

[forrás: Wikipédia]

Ugye milyen érdekes? Oké, most tanuljunk kicsit 5 különböző macskafajtáról:

Macskafajták:

Perzsa
A Perzsa macska az egyik legrégebbi és egyben legismertebb macskafajta aki leginkább a hosszú szőréről, lapos kerek fejéről ismerhető fel. Ahogy a névből is látszik, ez a macska Perzsiából származik, de a török angórával és a brit hosszú szőrűvel való keresztezés miatt a származása tisztázatlan. A bundájuk színe változatos, vannak kék, cirmos és teknőctarka Perzsák is. Bundájukat naponta át kell fésülni vagy kefélni, emellett pedig időnként fürdetésre is szükségük van. Néha a szemeiket is ellenőrizni kell, mivel egyes példányoknál gondot okozhat a tisztán tartásuk.

Bengáli
A Bengáli macska egy vadmacska féleség ami a Bengáli leopárdmacska és egy házimacska keresztezéséből jött létre. A Bengáli macska e két fajta véletlen párosodásából született. Azzal a céllal kezdték a fajtát kialakítani, hogy létrehozzanak egy vadmacska külsejű, de házimacska természetű új macskafajtát. Puha bundája van. Leopárdmintás vagy nevezhető simán pöttyösnek is. Már több színben is kitenyésztették, de ez a két leggyakoribb változat. A hóbengáli érdekessége, hogy szeme kék. A fajta jegye, hogy a homlokon látható legyen a cirmos macskákra jellemző M-alakú rajzolat. Ez egy nagyon szép macskafajta és szerintem értékes is.

Bombay
Az Indiai Bombay városról nevezték el. Nikki Horner tenyésztette ki az 1960-as években. A barna burmai macskát keresztezte az amerikai fekete rövidszőrűvel. Kimondottan úgy tenyésztették ki, hogy fényes, fekete bundájával, hatalmas rézszínű vagy sárga szemeivel egy egzotikus ragadozóra emlékeztessen, mégpedig a feketepárducra.

Abesszin
Az Abesszin is egy szép, aranyos, és értékes cica. Azért lett így elnevezve mert első példányait a brit katonák vitték haza Angliába az Abesszin háborúból, és létrehozhattak egy önálló fajtát a befogott példányokból. Legtöbbször őzbarna szokott lenni a bundája.

Egyiptomi Mau
Az Egyiptomi Mau onnan lett elnevezve hogy a "Mau" azt jelenti egyiptomiul (vagy mittomén) hogy Macska. Egyiptomi macskafajta. A bundája erőteljesen mintáztos. A szőrszíne ezüst, bronz vagy esetleg füstös fekete. (A feketét csak tenyésztették, versenyeken nem kívánatos változat, gyakran nem engedik benevezni) Pontosabban Kairó környékéről származik.

Oké, remélem sokat tanulhattál ezekről a fajtákról!^^

A nagyja szintén a Wikipédiából származik.:3

Most pedig jókedved megtartása érdekében kiteszek egy pár viccet, amiket akár pontozhatsz is levélben a Mircike felhasználónak. A pontozásaitokat kiteszem majd ide a klubba a viccek alá. Egy viccre maximum 10 pontot adhatsz! Tehát kerüld az "Olyan jó ez a vicc, végtelen pontot adok rá!" leveleket.

Egy férfi nagyon utálja a felesége macskáját és elhatározza, hogy megszabadul tőle. Beteszi a kocsijába, és elhajt vele 10 utcával messzebb, ott kiteszi a parkban és hazahajt. Épp hogy hazaér látja, hogy a macska kényelmesen ballag fel a lakásuk lépcsőjén.
Másnap elviszi 30 utcával messzebbre, de mire hazaér a macska is otthon van. Következő nap elvezet 30 km-el messzebbre, lefordul egy országútra, majd egy mellékúton is megy még össze-vissza vagy 10 km-t. Itt bemegy egy erdőbe és kiszei a macskát.
Néhány óra múlva cseng a feleség telefonja:
- Marcsi, otthon van a macska?
- Igen, itthon.
- Add neki a telefont, teljesen eltévedtem, és meg akarom kérdezni tőle a hazafelé vezető utat!

Szavazatok: 0
Összes pont: 0
___________________________________________________________________________________________

A macska naplója
A macska naplója:
453. nap
A fogvatartóm állandóan bizarr kis fityegő tárgyakat lógat az orrom elé, amik friss húsdarabokra hasonlítanak. Enni viszont száraz fűrészporra emlékeztető kaját ad. Az egyelten dolog, ami még éltet, a szökés reménye. No meg az öröm, hogy naponta tönkreteszek egy-egy bútordarabot. Megyek, szétrágom az egyik szobanövényt...

460. nap
A mai kísérletem, hogy megöljem a fogvatartómat azzal, hogy a lába köré csavarodok, majdnem sikerült. Meg kell próbálnom ugyanezt, amikor a lépcső tetején áll. Hogy elrettentsem és megfélemlítsem hitvány elnyomómat, megint sikerült a kedvenc székére hánynom. Legközelebb az ágyába fogok.

462. nap
Egész nap aludtam, hogy éjszaka legyen majd elég erőm órákon át hangos nyávogással kaját követelni.

467. nap
Elfogtam egy egeret, és lefejezve odavittem a fogvatartómnak, hogy lássa, mi mindenre vagyok képes, hátha beijed. Ehelyett megsimogatott és azt mondta: "Jó cica!" Hát ez nem jött be!

472. nap
Valami összejövetel volt náluk, ezért egész estére elkülönítettek egy szobába. Hallottam a zajokat, és éreztem annak a szörnyű löttynek a szagát, amit úgy hívnak, hogy sör. Hallottam, azt is, hogy valami képességről beszélgetnek, amivel állítólag én rendelkezem, allergia, vagy mi a neve. Ezt meg kéne tanulnom jobban használni!

475. nap
Szerintem a többi fogoly talpnyaló vagy besúgó. A kutyát gyakran szabadon engedik, és mindig boldogan visszatér. Biztos, hogy félkegyelmű. A madár viszont tuti, hogy köpni szokott. Valahogy kiképezték, hogy beszéljen a nyelvükön, és rendszeresen beszél velük. Biztos vagyok benne, hogy minden lépésemet jelenteni szokta. Mostani helyén, a fémszobában, egyelőre biztonságban van, de én tudok várni. Minden csak idő kérdése.

Szavazatok: 0
Összes pont: 0
___________________________________________________________________________________________

Két rendőr megy az utcán. Az egyik talál valamit a földön.
Kérdi a másikat:
- Te mi ez?
- Nem tudom.
Lehajol és beleharap.
- Te, ez macskaszar!
- Add ide! - mondja a másik rendőr, és ő is beleharap.
- Te! Ez tényleg macskaszar!
- Hú, még jó, hogy nem léptünk bele!

Szavazatok: 0
Összes pont: 0
___________________________________________________________________________________________

- Jean vidítsa fel a macskát!
- Igenis Uram!
Jean kiviszi a macskát megfogja a farkát, és elkezdi pörgetni a feje fölött.
A nagy nyávogásra kijön a gazda.
- Nem azt kértem, hogy pörgesse a feje fölött a macskát, hanem azt hogy, vidítsa fel!
- Tudom uram, de hogy fog örülni ha elengedem!

Szavazatok: 0
Összes pont: 0
___________________________________________________________________________________________

- Hogy hívják a Macskanő lányát?
- ???
- Cicababa.

Szavazatok: 0
Összes pont: 0
___________________________________________________________________________________________

- Mi a különbség a macska és a béka között?
- ???
- A béka nem puffad fel a víz alatt!

Szavazatok: 0
Összes pont: 0
___________________________________________________________________________________________

- Doktor úr, nemsokára eljön Önhöz a feleségem az öreg macskánkkal. Legyen szíves, adjon neki egy olyan injekciót, amitől fájdalommentesen kimúlik.
- Rendben, de akkor ki vigyáz majd utána a macskára?

Szavazatok: 0
Összes pont: 0
___________________________________________________________________________________________


Billentyűrajzok
Ezek itt egyenlőre tőlem származnak, nyugodtan kiteheted az adatlapodra. Ha neked is van hasonló billentyűrajzod, szintén küldd levélbe a Mircike nevű felhasználónak, és kiteszem ide. Ne feledd, a billentyűrajz is művészet!


_______________________________$___________$
______________________________$$$_________$$$
_____________________________$$$$$_______$$$$$
____________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$
___________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
___________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
___________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
____________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$
_____________________________$$$$$$$$$$$$$$$$
______________________________$$$$$$$$$$$$$$
_____________________________$$$$$$$$$$$$$$$$
____________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$
___________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
___________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
___________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
____________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$
____________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$
___________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
___________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
___________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
____________________________$$$$$$$$$$$$$$$$$$
 Tagok:
Mircike
   Mircike 74
×1   ×34   ×3  

na ok szal anya kakálni kelL DDDDDDDDDDŰ[hami]

emom2002
   emom2002
×24   ×32   ×21   ×29   ×6  

Hello! Rebeka vagyok és ez vagyok én röviden
-mit szeretek:olvasni,netezni,ismerkedni
-kedvenc színem:rózsaszín, kék, lila
-kedvenc könyvem:Leiner Laura: Bábel
-kedvenc oldalam:paw
Kinézetre: ...

lucaa101
   lucaa101 17
×11   ×5   ×2   ×1   ×1   ×3  

Szia...   Lépj be a klubjaimba, mert nagyon jó!

                          Neveik:-Mindenki
                                -CUKI ÁLLATOK 
                                -..Szenczi..
                                -Szeretem a nyarat!    ...

ludányi anna


Nikoletta2004.
×1   ×2   ×2   ×133  

                                                                          *~*Képek*~*
...

Brigit Mendler
×1   ×9   ×1  

Az igazi neven:Fekete Csilla csak azért nem ezt válsztottam
mert Brigit Mendler a kedvenc énekesnőm és színésznőm.Nagyon szeretem a lovakat de nem tudok lovagolni.Sok színész fiú megtetszik de utána kb.2 órával késöbb megunkom a fiúkat.De Brigit Mendlert nem tudom megunni.9 éves vagyok.Imádom a kakaós palacsintát.Szeretek olvasni.Van 1 kuyám 1 hörcsögöm 1 teknősöm otthon.Szőkehajú vagyo ...

Kessa
   Kessa
×7   ×3   ×1  

Im crazy dreamer girl...

Ercseszke
   Ercseszke 17
×11   ×8   ×3  


Reginah
   Reginah 20
×308  


*Bogyó*
   *Bogyó*
×4   ×99   ×22   ×6   ×7   ×64  


   

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨) ...


<  Előző     1. oldal     Következő  >

 
  Paw.hu  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat