Újság >> Történetek / Sorozatok

Macskutyák akciója 10. rész
Megosztás: f i

Macskutyák akciója 10. rész

 Raven kelt fel elsőnek. Mint mindig, most is valami huncutságon törte a fejét. Kiment a barlangból. A cica arcáról lefagyott a huncut mosoly... Mégsem ő kelt fel elsőnek! A szakadék szélén ott állt kutya barátja, Shikara. A feje le volt hajtva, mintha szomorú lenne. Raven nagyon kíváncsi volt, ezért leült mellé, és megkérdezte:
- Mi a baj, Shikara? Miért lógatod azt a hosszú orrod?
- Jaj, Raven! Megijesztettél. Semmi különös... - hajtotta le a fejét ismét a fekete kutya.
- Ugyan már! Máskor mindig olyan boldog vagy. És nem szoktál fél hatkor felkelni! - mutatott Raven az ő nem létező karórájára.
- Elmondom... De maradjon köztünk.
- Rendben, nem mondom el senkinek.
- Tudod, hogy milyen varázserőkkel rendelkezem, mivel már mutattam nektek. Utolért a Kutya Főisten... A varázserőm miatt akar véget vetni az életemnek. Valószínűleg ez az utolsó napom. Raven, szerintem ez itt a búcsú ideje... Még látjuk egymást, Raven - azzal a kutya elkezdett átsétálni a hídon. Raven elé állt.
- Shikara! Nem mehetsz el. Nem hagyhatsz itt minket. Gondolj szegény Molo-ra! Szüksége van rád! Nagyon szomorú lesz, ha búcsú nélkül elhagyod!
- Mi folyik itt? - hangzott Shikara háta mögül egy mély hang. Vezér volt az. Határozott léptekkel ment a két állat felé. - Shikara, hova mész ilyen korán? Gyere be. Még hajnal van.
Raven megkönnyebbülten fújta ki a levegőt, és elindult a barátnőjével a barlangba. Kicsit megkaparta a földet, hogy kényelmesebb legyen, majd legömbölyödött Shikara mellé.
Reggel lett. Raven érezte, hogy valami piszkálja a bajszát. Odacsapott egyet a pofijára, és résnyire kinyitotta azúrkék szemét, hogy megnézze, mit fogott. Egy légy volt az. Ez még a cica fél fogára sem lett volna elég, de azért lenyalogatta a mancsát, hogy megtisztuljon. A reggeli mosakodás után Raven kiment a barlangból. Már az összes barátja kint reggelizett. Egyedül Shikara bámult maga elé. Ma egy falatot sem evett. Raven odament a barátaihoz.
- Szia, Raven! Elkéstél a reggeli vadászatról. De nézd! Fogtunk neked is ennivalót - tette Rocky Raven elé az ő részét.
- Igazán kedves tőletek - dorombolta a macska elégedetten. Kivette a kupacból a legszaftosabb egeret, azt pedig leejtette Shikara elé. A kutya hálásan megnyalta Raven pofiját, majd egy éles harapással be is fejezte a reggelit.
- Nyugi, megoldjuk valahogy! - súgta Raven a barátnőjének.
- Remélem. Nem szeretnék ilyen hamar elbúcsúzni.
- Gyere enni. Délutánig nem fogod kibírni. Egy egér túl kevés lenne egy ilyen termetes kutyának.
Shikara végül felállt, és odakullogott a reggeliző falkához. A barátai boldogan üdvözölték a kutyát, különösen Molo. Raven is követte, mivel ő reggelire csak egy legyet evett, annak is a maradványait. A macska leült a kajakupac mellé, és kiválasztott három termetes patkányt - ezzel jól is lakott.
Vezérnek megint csak az erdő járt a fejében. Hát persze! Itt fogjuk ma tölteni a napot! Biztos vannak betolakodók, akiket jól kikergethetünk az erdőből.
Hát persze! Itt fogjuk ma tölteni a napot! Biztos vannak betolakodók, akiket jól kikergethetünk az erdőből.
Ahogy sétáltak, egyre jobban sötétedett az ég. A szél csak fújt és fújt. Ijesztő hangokat hallottak. Shikara odasúgta Ravennek:
- Raven... Itt a Kutya Főisten.
- Jobb lesz, ha elmondod Vezérnek. Ő öreg és bölcs, biztos tud tenni valamit.
Shikara egyetértőe bólintott, majd kicsit összeszedte magát és megszólalt.
- Vezér! Meg kell állnunk. Nyomunkban van a Kutya Főisten. Végezni akar velem.
A fehér farkas tudta, mit kell tenni.
- Mérges gombát kell szereznünk. Hozzon mindenki annyit, amennyit csak tud! Az avarban is biztosan van egy pár elbújva.
Mindenki szaglászni és kaparni kezdett. Az eső megeredt, dörgött és villámlott. Nem sok idejük maradt már. De szerencsére mindenki talált legalább két gombát.
- Nagyon fontos, hogy ne fogjátok őket túl szorosan! Akkor kék kiütéseket tapasztalhattok a...- Vezér már elkésett. Molo vidáman harapdálta a gombát.
- Mi van a kék kiütésekkel? - kérdezte a barna cica, majd lassan viszketni kezdett a nyelve, és az említett kiütésekkel volt tele.
- Mindegy. Majd meggyógyítjuk a csata után - mondta a farkas, majd hátra nézett. - Látom a Kutya Főistent! Gyorsan nyomjátok össze a karmaitokkal a gombákat, majd kezdjétek el a Főisten felé dobálni!
Az állatok engedelmeskedtek. A Kutya Főisten elkapta Shikara-t a nyakánál, és egy fához szorította. A kutyalány próbálta kiverekedni magát a Főisten szorításából. Laya óriásit harapott a Főisten hátsó lábába, mire az megfordult és ledöntötte a farkaslányt. Laya eszméletét vesztette. Raven látta, hogy a farkas teste a puha avaron landol. A cica megpróbálta felkölteni az új falkatagot, de a Főisten felé közeledett. Raven fújt egyet, majd egy hirtelen mozdulattal a Főisten szemébe söpört egy adag gombát. A Főisten holttan esett össze, majd Raven előtt felszívódott a teste. Senki sem értette, hogy egy kutya hogy halhat meg egy pár morzsa gombától. Ez a kutyaistenek titka...
Laya magához tért, és megszólalt:
- R-Raven... Megmentettél...
A cica odafutott a nőstény farkashoz, megnyalta a szakadt fülét és odasúgta neki:
- Pihenned kell. Így egy darabig nem tudsz harcolni. A lábad is megsérült.
Shikara hálásan szaladt oda a barátaihoz, és sorra megnyalogatta, megölelte őket. Ravennek külön köszönet járt a biztatásért. És ahogy Vezér ígérte, meggyógyították Molo kiütéses nyelvét. Épp haza akartak menni, de akkor meghallották Lokimo és Rusty suttogását. Újabb ellenségek...

De hogy legyőzik-e őket, az csak a következő részben derül ki!
U.I.: Bocsi, ha van benne pár hiba, de most éjjel lett kedvem írni, és akkor már nem vagyok a legjobb helyesíró. És bocsi a sok késésért is! Többször nem fordul elő!

( 214 megtekintés )

Szólj hozzá:

Misszuri 12 2017. 03. 24. 22:05  
Destiny, erre még nem gondoltam... Jó ötlet!

Destiny 2017. 03. 19. 10:15  
Jó lett Átvihetnéd cicaneveldére, ott sokkal nagyobb népszerűségnek örvendhetne

Betti:3 12 2017. 02. 13. 19:27  
Megmetjük Shikarát!

Misszuri 12 2017. 02. 08. 14:48  
Bocsi, most vettem észre, hogy egy mondatot kétszer írtam le! "Hát persze! Itt fogjuk ma tölteni a napot!..." Az egészet egyszer akartam leírni és idézőjelben. De nézzétek el ezt a kis hibát, kérlek!


 
  Paw.hu  · Copyright © 2007-2018 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat