Újság >> Történetek / Sorozatok

Kilencedik élet
Megosztás: f i

Kilencedik élet

- Kapj el, te lassú csiga! - nyávogja Ginger, a legjobb barátom. Én nem válaszolok, csak lehasalok a földre, majd a hosszú fűben óvatosan odakúszom hozzá. Mikor elég közel vagyok, ráugrom és a földhöz szorítom.
- Lehet, hogy lassú vagyok, de eszem az van! - nevetek, majd lassan elengedem Gingert.
Elsőre átlagos macskának tűnhetek, de valójában nem vagyok az. A nevem Shadow, éjfekete bundám van és fehér "nyakkendőm". Azért vagyok most itt, hogy elmeséljem nektek a történetemet. Az életem során rengeteg érdekes dolog történt velem, amiket most egy történetbe foglalok nektek. Hol is kezdjem? Egy kartondobozban születtem a lánytestvéremmel, Flowerrel. Ő egy gyönyörű barna-fehér nőstény volt, viszont nagyon ellenségesen viselkedett velem. Csak két perccel volt idősebb nálam, mégis a nagylányt játszotta. A születésünk után apánk elvitt minket egy másik nőstényhez, mivel anyánknak nem volt teje. A nősténynek is két kölyke volt - Ginger és Crow. Tehát mikor kinyílt a szemünk, egyből össze is barátkoztunk Gingerrel. Azóta vagyunk legjobb barátok.
Két hónaposan már egyedül jártuk a világot. Egy nap találtunk egy kertet két másik kölyökmacskával. Az egyik barna pöttyös volt, a másik meg olyan volt, mint Ginger, csak picit világosabb. Mindketten kandúrok voltak. Összebarátkoztunk velük is. A nevük Patch és Fluffy volt. Egész jól megvoltunk, viszont Ginger és Patch folyton veszekedtek. Mindig én voltam az, aki szétszedte őket. Fluffyt nem igazán érdekelte, hogy azok ketten veszekednek. Sőt, nem is igazán beszélt hozzánk. De mivel jó barátok voltunk, beszéd nélkül is megértettük egymást.
Egy nap megjelent egy gyönyörű koromfekete nőstény az utcán. Minden kandúr őt bámulta. Volt egy házimacska a környéken, aki nem volt igazán kedves senkihez. Cricket volt a neve, fekete bundája és szürke füle volt. Hamar beleszeretett az új nősténybe, viszont egy nap Cricket gazdája elköltözött és őt is magával vitte.
A nőstény itt maradt, és csatlakozott hozzánk. Egyre több időt töltött Gingerrel. A nevét viszont nem akarta elárulni egyikünknek sem, így egyszerűen Feathernek szólítottuk.
Egy nap elindultunk új otthont keresni, mivel egyre több volt a bolha és a kóbor macska. Feather ismert is egy helyet, azt javasolta, menjünk oda. Rengeteg csíkos úton kellett átmennünk. Féltünk a nagy fémdobozoktól, amikben emberek ülnek.
- Most! Szaladjatok! - nyávogott Feather, és az útra ugrott. Mi is követtük őt. Fluffy nem mert megmozdulni.
- Gyere, Fluffy! Sikerülni fog! - kiabáltam neki a túloldalról. Fluffy pont akkor ugrott, mikor felé közeledett egy fémdoboz - sosem fogom elfelejteni azt, amikor akkor éreztem épp.
- FLUFFY! - ordította Feather, és mikor szabad volt az út, akkor gyorsan kiszaladt a kandúrhoz. Patch odament segíteni a nősténynek, és együtt kivonszolták Fluffyt a járdára.
- Rendbe fogsz jönni, Fluffy! - nyávogott Patch könnyes szemmel, és nyalogatni kezdte a kölyökkori barátját. Tudta, hogy Fluffy nem lélegzik, de nem tudott beletörődni, hogy elveszítette.
- Ha ezt halljátok, azt kívánom, hogy veletek is ilyen módon végezzen a természet, ti... ti patkányok! - fújt Ginger, miközben a barátunkat megölő dobozt nézte. Ez után leült Patch mellé, és macska módon megölelték egymást.
- Megölték Fluffyt... - mondtam remegő hangon. Feather hozzám dörgölőzött, majd a farkával intett nekünk, hogy most már tényleg menjünk.
Estére megérkeztünk egy barátságos kis utcába. Feather megmutatta a parkot, ahol minden este alszik, és az arra járó emberek néha még enni is adnak neki. A nőstény felmászott egy fára, és ott aludt el. Mi egész éjjel nem aludtunk semennyit Fluffy elvesztése miatt. Ginger és én elmentünk egy éjjeli sétára. Út közben találtunk egy kolbászt, amit valaki elejtett. Elfeleztük, majd elmentünk vadászni. Ginger fogott egy egeret, én viszont semmit se találtam. Kénytelen voltam visszamenni a parkba, hogy halat lopjak a szökőkútból. Kifogtam egyet, majd visszamentünk a zsákmánnyal a barátainkhoz. Patch megkapta tőlem a halat, Ginger meg odaadta az egeret Feathernek.
Évekig laktunk a parkban, kedves emberek etettek minket. Még tálakat is kaptunk. Egy nap állatorvoshoz vittek minket, és megszúrtak egy tűvel. Feather azt mondta, hogy azért kapjuk, hogy ne legyünk veszettek. Miközben a doktor simogatott minket, valami ilyesmit mondott a nőnek, aki elhozott ide: “Képzelje, múltkor egy kedves úr talált egy élettelen macskát a járdán, és újraélesztette. Volt rajta egy biléta, amiről a számok már lekoptak, de a nevét ki tudtuk olvasni: FLUFFY. „ Ekkor felkaptam a fejemet, és hangosan nyávogni kezdtem.
- Hallgass, cica! - nevetett a nő, majd két ujjával összecsukta a számat.
- A cicusnak még azóta sem került meg a gazdája. Három éve van nálunk, de mi nem tarthatjuk meg. Befogadná ön? - kérdezte a doktor.
- Én nem, de lakhat ezzel a négy jószággal a parkban - mosolygott a néni.
- Nagyszerű. Fluffy! Cicc! - kiabált a doktor, és az ajtóban megjelent a kandúr.
- Fluffy! - nyávogtuk egyszerre a barátaimmal. Leugrottunk az asztalról, és mindannyian a kandúrt kezdtük nyalogatni.
- Úgy látom, máris megkedvelték egymást. Akkor én megyek is. Gyertek, cicuskáim! - szólt a nő, és mind az ötön utána futottunk.
- El se hiszem, hogy élsz! - dörgölőzött Patch a viszont látott barátjához.
- Én sem hiszem el, hogy élek - nevetett Fluffy. Mindenki meglepődött, hogy most igazi szavakkal válaszolt valamire, mivel eddig nem igazán beszélt. Biztos bátrabb lett három év alatt. Visszatértünk a parkba, és körbevezettük Fluffyt is, hogy tudja, mi hol van. A mai napig itt élünk, Ginger pedig nemsokára apa lesz. Nyolc másik életem volt, de egyiket sem élveztem annyira, mint a jelenlegit.

( 533 megtekintés )

Szólj hozzá:

Misszuri 15 2017. 08. 14. 19:10  
Igaz, amúgy el se olvastam azt a történetet. Csomó sztoriban lehet ugyanaz a név, lényeg, hogy ez nem copy. Én találtam ki, a nevek is akkor pattantak ki a fejemből.

Misszuri 15 2017. 08. 14. 19:02  
Nem tudom, én nem ismerem azt a sorozatot. És én ezt előbb küldtem be (csak rosszul írja ki a dátumot a rendszer). Megnézheted az első hozzászólás dátumát ennél a cikknél, ami hetedikén volt, és az Árnyék pedig 13.-án került be.

Destiny 2017. 08. 14. 11:02  
Kicsit fura, ugyanis cicaneveldén most futott be egy új történet, melyben Árnyék a cica neve, és ebben is, csak angolul, azaz Shadow..

Black Hood 2017. 08. 13. 1:43  
wow...ez nagyon cuki :3

Raceline 16 2017. 08. 10. 18:45  
Aranyos^^

Misszuri 15 2017. 08. 07. 17:20  
Berakom cicaneveldére is.


 
  Paw.hu  · Copyright © 2007-2020 · Minden jog fenntartva. · Használati feltételek & Jogi és adatvédelmi nyilatkozat